Ontdek de Veluwe vanuit Het Roode Koper Relais & Chateaux
RESERVEREN
Nederlands

Ontdek de Veluwe

Bossen vol naald- en loofbomen, zandverstuivingen, heidevelden en kabbelende beekjes: in elk seizoen is de heuvelachtige Veluwe adembenemend mooi. Met wereldbekende musea en een rijke historie biedt dit grootste natuurgebied van Nederland alles voor een gevarieerde vakantie. Vanuit ons centraal gelegen landgoed maakt u de mooiste dagtrips.

NATIONAAL PARK DE HOGE VELUWE

 40 minuten autorijden - In dit wereldberoemde natuurpark heeft u de kans de Nederlandse ‘Big Five’ te spotten: het prachtige edelhert, het wilde zwijn, de moeflon (een klein wild schaap), de Schotse Hooglander (een prachtig rund) en de Europese bizon. In het bezoekerscentrum leest u alles over de flora en fauna van het park. U kunt daar ook een rondleiding boeken door het Jachthuis St. Hubertus, ontworpen door de bekende architect Berlage. Een bezoek aan het beroemde Kröller-Müller mag uiteraard niet ontbreken.
Tip: verken het park op een witte fiets (gratis bij de ingang).

KRÖLLER-MÜLLER MUSEUM

40 minuten autorijden - Dit museum, gelegen in Nationaal Park de Hoge Veluwe, is inmiddels een van de belangrijkste van het land. Met meer dan 180 schilderijen van Vincent van Gogh heeft het Kröller-Müller de op een na grootste collectie van zijn werk. Daarnaast toont het ook werken van onder meer Monet, Picasso en Mondriaan. Maak ook zeker een wandeling door de aangrenzende beeldentuin met meer dan 160 sculpturen. Met 25 hectare is het een van de grootste beeldentuinen van Europa.

Tip: koop online een combinatiekaart voor zowel het park als het museum.

historische HANZESTEDEN

Toen Amsterdam nog maar een klein plaatsje was, waren de Hanzesteden aan het water de belangrijkste steden van Nederland. Ervaar de historische sfeer van enkele van deze destijds machtige handelssteden. Maak een stadswandeling door het pittoreske Elburg (30 minuten rijden) of bezoek de authentieke haven in Harderwijk (15 minuten). Elke Hanzestad heeft zijn eigen sfeer en charme! Beleef de cultuur van de monumentale gebouwen en oude (winkel)straatjes.

PALEIS HET LOO

25 minuten autorijden - Al sinds de zeventiende eeuw is dit voormalig Koninklijke Paleis verbonden met de Nederlandse geschiedenis. Sinds 1984 is Paleis Het Loo een museum. De ingerichte kamers en zalen van het paleis tonen hoe de Oranjes er 300 jaar lang woonden en werkten. De baroktuinen zijn symmetrisch aangelegd naar 17e eeuws voorbeeld en uniek in Nederland.

 

RADIO KOOTWIJK

35 minuten autorijden - Te midden van een van de grootste zandverstuivingen van Europa prijkt Radio Kootwijk, het vroegere zendstation dat radiocommunicatie met Nederlands-Indië en later ook andere koloniale gebieden mogelijk maakte.Het imposante gebouw is sinds de jaren ’90 niet meer in gebruik en slechts enkele dagen per jaar open voor publiek. Desalniettemin is het een prachtige plek om te bezoeken en er een wandeling te maken. Het monumentale pand steekt scherp af bij de natuur van de Veluwe.
Tip: rijd er naartoe via de Pomphulweg, een prachtige weg over de heide en door de bossen.

HET VELUWEMEER

20 minuten autorijden - Bij Harderwijk, aan de rand van de Veluwe, is er een prachtig water met verschillende strandjes. Huur een zeilbootje of een sloep en ga varen op het Veluwemeer. Of vaar mee op een originele botter en geniet van de sfeer van de oude Zuiderzeevisserij!

Tip: tussen Nunspeet en Biddinghuizen vaart het Veluwerandveer. Dit pontje brengt u in 25 minuten van Gelderland naar Flevoland met een prachtig uitzicht op het Veluwemeer.

 

bijzondere DIERENTUINEN

Een dagje naar de dierentuin? Het Dolfinarium in Harderwijk (15 minuten autorijden) is het grootste zeezoogdierenpark van Europa. Meerdere keren per dag is er een spectaculaire show met bulderende zeeleeuwen, roggen en kolossale walrussen.
In de Apenheul in Apeldoorn (25 minuten autorijden) kunnen bezoekers kennismaken met een 30-tal verschillende soorten apen, waarvan ongeveer de helft losloopt. Ook zijn er gorilla’s en orang-oetans te bewonderen.
Dierenpark Amersfoort (35 minuten autorijden) heeft maar liefst 90 diersoorten: bijzondere vogels, zoogdieren en reptielen.

NEDERLANDS OPENLUCHTMUSEUM

40 minuten autorijden - dit cultuurhistorisch binnen- en buitenmuseum in Arnhem geeft een mooi beeld van Nederland door de eeuwen heen. Wonen, werken en tradities van de Nederlanders worden aan de hand van originele gebouwen zoals molens, huizen, boerderijen en werkplaatsen in beeld gebracht.