koken als een sterrenchef
Michelinster-chef Dennis van den Beld deelt graag met u zijn recept voor een heerlijke venkelsoep, eenvoudig thuis te bereiden.
Met de aangegeven hoeveelheden, kunt u de soep als voorgerecht voor 4 personen opdienen.
Michelinster-chef Dennis van den Beld deelt graag met u zijn recept voor een heerlijke venkelsoep, eenvoudig thuis te bereiden.
Met de aangegeven hoeveelheden, kunt u de soep als voorgerecht voor 4 personen opdienen.
Venkelsoep: 1 kg venkel • 110 gr sjalot • 5 gr steranijs • 10 gr venkelzaad • 50 ml Pernod • 25 ml witte wijn • 1 liter water • 0,5 liter melk • 0,5 liter room • 30 gr zout
Filo cracker: 2 vellen filodeeg • 50 gr gesmolten boter • 200 gr gruyère kaas of Parmezaanse kaas
Crème fraîche van dragon: 250 gram crème fraîche • ½ bosje dragon • wat peper en zout
Appelsalade: 1 groene appel met schil • lepel crème fraîche • wat peper en zout
Ter presentatie van de soep: groene takjes van de venkel • dragon • eetbare bloemetjes
150 gr Hollandse garnalen
Venkelsoep:
Filo cracker:
Dragon crème fraîche:
Appelsalade:
De opmaak en het serveren:
EET SMAKELIJK!