RESERVEREN
Nederlands

 Welkom op Het Roode Koper

"Welkom op ons landgoed in Leuvenum. Een bijzondere plek met een rijke historie. Voor veel gasten voelt Het Roode Koper als een thuis en het verheugt ons terugkerende gasten te mogen ontvangen in ons huis. Geniet in ons luxe hotel op de Veluwe, van culinaire fijnproeverij en de prachtige natuur. Wij wensen u een ontspannen verblijf op ons landgoed.”
Jon-Ivar en Yolanda Sörensen

Thuis op Hotel Landgoed Het Roode Koper

HET VERHAAL GAAT...

Meer dan honderd jaar geleden zou er een molenaar zijn geweest die aan de Leuvenumse Beek oude lompen tot papier verwerkte. Alle lompen liep hij na om er de koperen knopen af te halen. Deze spaarde hij op totdat hij een grote kist vol had. Hij verkocht de knopen en liet van dat geld, op de mooiste heuvel in het bos, een huis bouwen met de naam “Het Roode Koper”.

Hotel Landgoed Het Roode Koper - Historie

VAN BUITENPLAATS TOT HOTEL 

De feitelijke historie is dat in 1912 Graaf van Limburg-Stirum landgoed 'Het Roode Koper' stichtte met een villa met bijgebouwen en een Engelse landschapstuin. Toen de Graaf vervolgens Gouverneur Generaal van Nederlands Indië werd, volgden er in de jaren ’30 en ’40 nieuwe bewoners waaronder de familie Patijn. Na de Tweede Wereldoorlog werd het landgoed inclusief 2700 hectare omringend bos aangekocht door Natuurmonumenten die nog steeds het onderhoud van het Leuvenumse Bos verzorgt. In 1947 werd de familie Van der Werf eigenaar van het landgoed en gaven zij aan deze prachtige plek een hotelbestemming. Het landgoed is vandaag de dag nog steeds in beheer van de familie.

Hotel Landgoed Het Roode Koper - Historie 2

lid Relais & Chateaux 

Het Roode Koper is lid van Relais & Châteaux, een vereniging van meer dan 560 unieke hotels en toprestaurants. Gerund door onafhankelijke hoteliers en chefs die hun passie voor authenticiteit, gastronomie en gastvrijheid graag delen met hun gasten. Tezamen met bijzondere locatie zijn dit slechts een paar voorwaarden om lid te mogen zijn van Relais & Chateaux. Ook het beschermen van lokaal erfgoed behoort tot de ambities van deze wereldwijde hotel- en restaurant groep. Ambities waaraan Het Roode Koper zich vanuit haar hart conformeert. 

 

Lid Alliance Gastronomique

Het restaurant van Het Roode Koper staat onder leiding van topchef Dennis van den Beld en is van 2015 - 2023 bekroond met een Michelinster. Deze prestigieuze ster en het lidmaatschap bij Alliance Gastronomique staan garant voor een bijzondere en onvergetelijke gastronomische ervaring die onze gasten beleven. De Alliance is een culinair samenwerkingsverband van 39 toprestaurants in Nederland en Vlaanderen. Restaurants waar vakmanschap, topkwaliteit en culinaire creativiteit voorop staan.  

Omringd door prachtige natuur

 Door de ligging van ons landgoed, diep in de Veluwse bossen, onderhoudt Het Roode Koper nauwe contacten met Natuurmonumenten. Samen zorgen we ervoor dat de ons omringende bossen toegankelijk zijn voor onze gasten en beschermen we het wild en de natuur. Met onze natuurgids Gerrit Rekers kunt u privé wandelingen maken door het Leuvenumse Bos. Hij vertelt u alles over de flora en fauna en weet de beste plekken om wild te spotten.

Wandeling over het landgoed

Het landgoed is 9 hectare groot. Zodra u de oprijlaan oprijdt, bent u ver weg van het alledaagse leven. Nadat u het wildrooster gepasseerd bent, ziet u de karakteristieke villa. Een wandeling over het landgoed brengt u naar de achterste tuin met prachtig zicht op de villa. Via de zoetgeurende rozentuin loopt u langs het verwarmde buitenzwembad en via het Poolse huis naar het Koetshuis, Voorhuis, Manegehuis en tenslotte de paardenstallen. Verscholen tussen de rododendrons ligt de tennisbaan. 

Hotel Landgoed Het Roode Koper - plattegrond van het landgoed

In het hart van nederland

Ons landgoed ligt in Leuvenum, centraal in Nederland. Door snelle verbindingswegen vanuit de Randstad en alle omliggende provincies, ideaal als ontmoetingsplek voor families, vrienden en zakelijke contacten. Daarnaast zeer geschikt als uitvalbasis om de rest van Nederland te ontdekken.
Het Roode Koper is nooit ver weg.

9 HECTARE Landgoed

Nadat u op de 1 kilometerlange oprijlaan het wildrooster gepasseerd bent, ziet u de karakteristieke villa liggen. Via de zoetgeurende rozentuin loopt u langs het verwarmde buitenzwembad en via het Poolse huis naar het Koetshuis, Voorhuis, Manegehuis en tenslotte de paardenstallen. Verscholen tussen de rododendrons ligt de tennisbaan.